Met meer dan 40 jaar ervaring in het vervaardigen van natuurstenen keukenbladen en spoelbakken mag Harder Natuursteen een betrouwbare partner voor uw nieuwe keuken worden genoemd. Wat in 1981 begon als een bescheiden natuursteen- en aannemingsbedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een high-tech onderneming die haar producten zelf uitzoekt in alle uithoeken van de wereld en feitelijk alles op het gebied van natuursteen voor u kan vervaardigen, ongeacht uw wensen en situatie. Zo kunt u kiezen uit meer dan 130 kleuren natuursteen, composiet en keramiek en bent u niet snel gebonden aan een maximale lengte uit één stuk.
Het uitkiezen van een keukenblad vereist een goed advies. In de showroom wordt u geholpen door deskundig personeel dat invulling geeft aan uw eigen persoonlijke voorkeuren en wensen. Elke voorkeur vereist immers ander materiaal. Zo willen de meesten een werkblad waar absoluut geen krassen in mogen komen, terwijl anderen dit juist als een verfraaiing zien.
Uw werkblad wordt op maat geproduceerd in de werkplaats in Hoogkarspel. Doorgaans binnen een week is deze gereed. Uitzonderingen zijn niet op voorraad zijnde kleuren (2 weken) en keramiek (3 weken). Natuurlijk is het wel verstandig om een deskundige van Harder eerst even bij u te laten inmeten. Dan wordt ook gelijk gecontroleerd of de hoeken in of uit de haak zijn en kan het keukenblad daarop worden aangepast. Uw werkblad wordt zo op de millimeter nauwkeurig geplaatst.
U kunt kiezen uit de diverse materialen, alle verkrijgbaar in mat, glanzend of leatherlook. Graniet en composiet komen aardig overeen qua hardheid en dichtheid. Wilt u een zo dun mogelijk blad, kies dan voor composiet. Marmer en Hardsteen zijn gevoelig voor krassen en vlekken. Dit hoeft geen probleem te zijn, er mag op geleefd worden. Net als op een mooi stuk hout. Keramiek is een van de hardste soorten die er is, het lijkt in de verwerking op glas. De keramieksoort Dekton tenslotte is zo hard als glas, maar taaier.
Ieder materiaal behoeft haar eigen onderhoud, hoewel de ene soort minder onder behoeft dan de andere. Zo hoef je graniet slechts af te nemen met een vochtige doek en oppoetsen met een droge doek voor een optimale glans. Andere materialen zoals marmer en hardsteen behoeven weer een specifiekere aanpak. Harder Natuursteen adviseert u over de juiste wijze van onderhoud en levert hier ook professionele producten voor.
U zult waarschijnlijk niet wekelijks een bezoek brengen aan een coffeeshop, maar toch raden wij u aan eens langs te gaan bij De Nieuwe Apotheek in A’dam Zuid als u er in de buurt bent. Niet zozeer voor het ondergaan van de uitwerking van de aldaar verkrijgbare genotsmiddelen, maar vooral om te zien waartoe Harder Natuursteen in staat is (en dus ook voor u kan betekenen).
Het pand van De Nieuwe Apotheek benadert zoveel als mogelijk de sfeer tussen 1917 en 1925, een periode waarin de Amsterdamse School een erg populaire bouwstijl was. Door mee te willen in de vaart der volkeren werden de de woningen en winkelpanden comfortabeler en energiezuiniger gemaakt, hetgeen ten koste ging van de karakteristieke kenmerken van deze stijl. Zo werden de schitterende glas-in-lood raampjes vervangen door uitstralingsloos dubbelglas en moesten zelfs de rijke gevelversieringen eraan geloven. Eyecatcher in De Nieuwe Apotheek is een nieuwe balie met achterkast die er al meer dan 100 jaar lijkt te staan. De balie is ongeveer 5,5 meter lang en heeft een blad voor de toonbank en een werkblad, beide in twee delen vervaardigd. Voor de meubels werd gekozen voor het begin 1900 veel gebruikte eikenhout dat door een antiekbeits met een ultra matte lak de gewenste verouderde uitstraling verkreeg. De opdrachtgever wilde hier een werkblad in met de uitstralling van Carrara marmer, maar de angst voor krassen en vlekken zat er vooraf duidelijk in, door schade en schande wijs geworden. Harder Natuursteen stelde voor om kwartscomposiet te gebruiken. Dit materiaal is krasbestendig en ongevoelig voor zuren waardoor het er over 20 jaar nog net zo uitziet als na 20 dagen. De leverancier van het materiaal zorgde voor een marmerimitatie die niet van echt marmer is te onderscheiden. Uiteraard zonder marmerdeeltjes in het materiaal te verwerken omdat anders alsnog krassen en vlekken zouden kunnen ontstaan. Om het geheel een stoer uiterlijk te geven is gekozen voor een leatherlook blad. Deze wordt verkregen door de zachtere delen enigszins weg te borstelen waardoor het oppervlak ruwer wordt. Om kleurverschil te voorkomen werkte Harder met materiaal uit één batch zodat de totale 15m2 er eensluidend uitziet.
Meer informatie:
Harder Natuursteen
Zuiderwijzend 1
1616 LH Hoogkarspel
T: 0228 56 35 07
W: hardernatuursteen.nl